Hruška s čokoládovým krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 fľaša prekrojených hrušiek (0,7 l)
1 PL citrónovej šťavy
1 PL cukru
mletá škorica na špičku noža
1 PL pistácií (podľa chuti)

Na krém:
200 g horkej čokolády
¼ l šľahačky
2 PL medu
1 balíček vanilkového cukru


Príprava

1. Hrušky dáme na sitko odkvapkať a 1/8 l kompótovej šťavy spolu s citrónovou šťavou, cukrom a škoricou vyvaríme na malý zvyšok. Potrieme ním hrušky, dáme dobre vychladnúť.

2. Šľahačku, med a vanilkový cukor dáme prejsť varom. Pridáme čokoládu polámanú na malé kúsky a za stáleho miešania metličkou ju dôkladne rozpustíme.

3. Hrušky upravíme na tanieriky, polejeme horúcim krémom a posypeme pistáciami nasekanými na kúsky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrové krokety
Sladký ovocný šalát s medom
Flambované banány
Rezance pani uhliarky
Burgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)
Káva Pompadour
Mäsové ražniči s pikantnou omáčkou
Encián (syr s bielou plesňou) v lístkovom ceste
Ríbezľový džem
Paratha - indický chlieb