Hruška s čokoládovým krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 fľaša prekrojených hrušiek (0,7 l)
1 PL citrónovej šťavy
1 PL cukru
mletá škorica na špičku noža
1 PL pistácií (podľa chuti)

Na krém:
200 g horkej čokolády
¼ l šľahačky
2 PL medu
1 balíček vanilkového cukru


Príprava

1. Hrušky dáme na sitko odkvapkať a 1/8 l kompótovej šťavy spolu s citrónovou šťavou, cukrom a škoricou vyvaríme na malý zvyšok. Potrieme ním hrušky, dáme dobre vychladnúť.

2. Šľahačku, med a vanilkový cukor dáme prejsť varom. Pridáme čokoládu polámanú na malé kúsky a za stáleho miešania metličkou ju dôkladne rozpustíme.

3. Hrušky upravíme na tanieriky, polejeme horúcim krémom a posypeme pistáciami nasekanými na kúsky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šalát na letnú večeru
Ľadový šalát s vajíčkami
Americká kokosová bábovka s rumom a rumovou polevou
Koktail - Vodka-tonic
Prekladaný karfiol
Čínsky šalát z hlávkovej kapusty
Zaváranie paprík na maďarský pôsob
Pórový šalát
Florentínky
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca