Hlivová omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

30 dkg pokrájanej hlivy
1 krabička kyslej smotany
trochu cukru
soľ
hladká múka
maslo alebo olej


Príprava

1. Na tuku podusíme pokrájanú hlivu do mäkka. Zalejeme hovädzím vývarom (môže byť aj bujón).

2. V kyslej smotane rozmiešame trochu hladkej múky a vlejeme do vývaru. Ak začne hustnúť, odstavíme z ohňa, aby sa smotana nezrazila. Dochutíme soľou a cukrom.

Podávame so žemľovou knedľou alebo aj s vareným hovädzím mäsom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Mrkvová ntierka s chrenom
Jemné kuracie prsia do chrumkava
Kačka na portskom
Rezne z mletého mäsa so syrom
Krémová tekvicová polievka
Veterníky s cukrovou polevou
Banánovo-ananásový puding
Kapustová "baba"
Syrové fašírky
Tvarohový zákusok bez pečenia