Fučka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

600 g zemiakov
5 PL hrubej múky
olej, alebo masť
oravská alebo údená slanina
cibuľa
soľ


Príprava

1.Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode, keď sú zemiaky mäkké, roztlačíme ich , vodu z nich nezlejeme, prisypeme múku a varíme, kým kaša začne "odfukovať". Premiešavame, aby nám neprihorela. Potom fučku odstavíme.

2. Slaninu pokrájame na malé kocky, vyškvaríme a vyberieme z vyškvarenej masti, na ktorej dozlata upečieme na kolieska pokrájanú cibuľu.

3. Hotovú fučku podávame s upečenou slaninou, cibuľou a kyslou smotanou, príp. kyslým mliekom.

Fučku môžeme urobiť aj zo zvyšku zemiakovej kaši podobným spôsobom. Pridáme trochu vody, múku a varíme, kým začne odfukovať. Hotová fučka sa môže aj na pekáči trochu opražiť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Plzeňská štrúdla
Syrové trubičky
Chutné tortelliny
Teplé chlebíčky so salámou
Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Špagety s kuracími prsiami a so šampiňónmi
Kapustový šalát Coleslaw so šunkou
Krevety s pálivou omáčkou
Kakaovo-škoricový krémeš
Čokoládové taštičky s malinovou omáčkou