Farmársky guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g hovädzieho mäsa na guláš
100 g cibule
100 g póru
100 g mrkvy
10 strúčikov cesnaku
5 zemiakov
5 ks bobkového listu
5 ks nového korenia
10 ks celého čierneho korenia
100 g paradajkového pretlaku
30 g sušených lesných húb
1,5 l hovädzieho vývaru
0,5 l kvalitného červeného vína
100 ml oleja
soľ


Príprava

1. Sušené huby namočíme do vody.

2. Mäso nakrájame na kocky. V hrnci na rozpálenom oleji mäso prudko opečieme, potom ho osolíme a okoreníme.

3. V panvici orestujeme nakrájanú zeleninu, pridáme korenie, vložíme pretlak, potom pridáme huby a restujeme ďalej.

4. Takto pripravenú zeleninu pridáme k mäsu, zalejeme hovädzím vývarom, vínom a dusíme hodinu, potom pridáme očistené a na väčšie kocky pokrájané zemiaky a dusíme do zmäknutia.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Roláda s kávovým krémom
​Jablkovo-banánový svieži koláč
Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Vyprážané syrové guľky
Jablkový koláč s černicami
Holandské chlebíčky
Teľací rezeň s višňovou omáčkou
Pečeňová nátierka
Sladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninou
Kapustová "baba"