800 g hovädzieho mäsa na guláš
100 g cibule
100 g póru
100 g mrkvy
10 strúčikov cesnaku
5 zemiakov
5 ks bobkového listu
5 ks nového korenia
10 ks celého čierneho korenia
100 g paradajkového pretlaku
30 g sušených lesných húb
1,5 l hovädzieho vývaru
0,5 l kvalitného červeného vína
100 ml oleja
soľ
1. Sušené huby namočíme do vody.
2. Mäso nakrájame na kocky. V hrnci na rozpálenom oleji mäso prudko opečieme, potom ho osolíme a okoreníme.
3. V panvici orestujeme nakrájanú zeleninu, pridáme korenie, vložíme pretlak, potom pridáme huby a restujeme ďalej.
4. Takto pripravenú zeleninu pridáme k mäsu, zalejeme hovädzím vývarom, vínom a dusíme hodinu, potom pridáme očistené a na väčšie kocky pokrájané zemiaky a dusíme do zmäknutia.