70 dkg múky
140 g jogurtu
2 dl mlieka
1KL soli
4-5 PL cukru
2 vajcia
5 dkg droždia
25 dkg studeného masla
1 vajce na potretie
1. Z prísad okrem masla vymiesime cesto ktoré odložíme na 1 - 1,5 hod. do chladničky. Potom cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí z ktorých formujeme bochníky. Bochníky vyvaľkáme na tenké okrúhle pláty.
2. Studené maslo nahrubo nastrúhame a rozdelíme do 7 kôpok. Na prvý vyvaľkaný plát nasypeme prvú kôpku masla, zakryjeme druhým plátom, posypeme maslom, zakryjeme ďalším plátom....atď. Na posledný ôsmy plát už maslo nedávame.
3. Z na seba naukladaných plátov vyvaľkáme jeden veľký okrúhly plát asi 2-3 tenký. Rozdelíme ho na 18 až 20 trojuholníkov. Po jednom ich zrolujeme do malých rohlíkov a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Zľahka ich zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť asi 30 min. Potrieme ich rozšľahaným vajcom (môžeme ich posypať aj strúhaným syrom) a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Croissanty pečieme do zlatista asi 25 - 30 min.