Domáca huspenina
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
180 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 väčšie mäsité údené bravčové kolienko
1 paprčka
2 kusy kožky (aby nam huspenina lepšie stuhla)
300-400 g údeného mäsa
4 mrkvy
2 petržleny
4-5 strúčikov cesnaku
soľ
celé čierne korenie
Príprava
1. Kolienko, paprčku, kožku a údené mäso umyjeme. Vložíme do hrnca, zalejeme vodou (cca 6 - 6,5 litra) a varíme. Keď začne vrieť, odoberiem vzniknutú penu, stíšime plameň, osolíme (najprv treba ochutnať vývar, či od údeného nie je príliš slaný), okoreníme, pridáme očistenú celú zeleninu, cesnak a nezakryté varíme cca 5 - 6 hodín na miernom ohni. Vznikajúcu penu postupne odoberáme. Vodu počas varenia nedolievame!
2. Potom z kosti oberieme všetko mäso, ktoré nakrájame na menšie kúsky. Ak je vývar veľmi mastný, tak z povrchu odoberieme prebytočnú masť. Na spodok misiek alebo tanierov rozložíme kúsky mäsa, zalejeme precedeným vývarom, vrch posypeme mletou červenou paprikou. Necháme stuhnúť na chladnom mieste.
Čas prípravy: 5 - 6 hodín
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kuracie Gordon BlueCestoviny so šampiňónmiMakový koláč lenivej ženyLosos s paradajkovou paprikouGazdovské morčacie prsíčkaPlnená čínska kapustaŠalát CézarParadajkovo-tuniakový šalátPečený baklažán ako príloha k mäsuŠalát s rukolou a so sušenými paradajkami