Domáca huspenina

Čas prípravy Zložitosť Cena
  180 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 väčšie mäsité údené bravčové kolienko
1 paprčka
2 kusy kožky (aby nam huspenina lepšie stuhla)
300-400 g údeného mäsa
4 mrkvy
2 petržleny
4-5 strúčikov cesnaku
soľ
celé čierne korenie


Príprava

1. Kolienko, paprčku, kožku a údené mäso umyjeme. Vložíme do hrnca, zalejeme vodou (cca 6 - 6,5 litra) a varíme. Keď začne vrieť, odoberiem vzniknutú penu, stíšime plameň, osolíme (najprv treba ochutnať vývar, či od údeného nie je príliš slaný), okoreníme, pridáme očistenú celú zeleninu, cesnak a nezakryté varíme cca 5 - 6 hodín na miernom ohni. Vznikajúcu penu postupne odoberáme. Vodu počas varenia nedolievame!

2. Potom z kosti oberieme všetko mäso, ktoré nakrájame na menšie kúsky. Ak je vývar veľmi mastný, tak z povrchu odoberieme prebytočnú masť. Na spodok misiek alebo tanierov rozložíme kúsky mäsa, zalejeme precedeným vývarom, vrch posypeme mletou červenou paprikou. Necháme stuhnúť na chladnom mieste.

Čas prípravy: 5 - 6 hodín




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kuracie Gordon Blue
Cestoviny so šampiňónmi
Makový koláč lenivej ženy
Losos s paradajkovou paprikou
Gazdovské morčacie prsíčka
Plnená čínska kapusta
Šalát Cézar
Paradajkovo-tuniakový šalát
​Pečený baklažán ako príloha k mäsu
Šalát s rukolou a so sušenými paradajkami