Čokoládové buchtičky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g hladkej múky
4 PL oleja
20 g čerstvého droždia
8 PL kryštálového cukru
1 žĺtok
3 dcl teplej vody
200-300 g čokolády podľa chuti


Príprava

1. Vo vode rozpustíme droždie a cukor. Necháme chvíľu postáť. Vmiešame olej, žĺtok a nakoniec múku. Vypracujeme cesto a necháme približne hodinu kysnúť.

2. Keď nám cesto vykyslo, rozvaľkáme ho asi na 1 cm hrúbku, pokrájame na štvorčeky, vložíme 1 tabuľku čokolády a obalíme cestom.

3. Pečieme na teplote 150 stupňov približne 10-15 minút do zlatohneda. Pre lepšiu chuť sa buchtičky môžu pred pečením poliať osladeným mliekom.

Namiesto čokolády sa môžu použiť aj iné náplne.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ovocné rezy s Tangom
Prekladané kuracie prsia
Plnené tortily
Kuracie prsia na zelenine
Čučoriedkovo-čokoládové muffiny
Karfiolový nákyp
Jahodová torta \"Stracciatella\"
Koktail - Red Apple Martini
Zelerová nátierka
Cesnaková nátierka s tymiánom a brusnicami