Chladená čokoládová pena

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Pre 6 osôb:
200 g kvalitnej čokolády na varenie
2 PL brandy
3 bielky
50 g krupicového cukru
100 ml smotany na šľahanie


Príprava

1. 50 g čokolády nastrúhame a odložíme na neskôr. Zvyšok polámeme na menšie kúsky a pomaly rozpustíme v miske nad parou. Keď je čokoláda tekutá, hrniec stiahneme z ohňa. Misku necháme nad parou a do čokolády postupne vmiešame brandy.

2. Bielky so štipkou soli vyšľahame dotuha. Postupne prisýpame cukor a šľaháme, kým nezískame lesklý a tuhý sneh. V ďalšej miske vyšľahame šľahačkovú smotanu. Misku s rozpustenou čokoládou vyberieme z vodného kúpeľa a primiešame do nej lyžicu snehovej hmoty, aby čokoláda mierne povolila. Potom ju prelejeme do misky so snehom a zľahka premiešame. Opatrne vmiešame šlahačku a dve tretiny nastrúhanej čokolády.

3. Zmes rozdelíme do mištičiek a aspoň dve hodiny necháme v chladničke. Pred podávaním posypeme zvyšnou nastrúhanou čokoládou. Môžeme podávať s chrumkavými sušienkami alebo s čokoládovými bonbónmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jablkové šišky s tvarohom
Tekvicový krém
Ryba po grécky
Plnený hermelín (2 verzie)
Farmársky guláš
Škvarkové alebo syrové pagáče
Slovenské medové krémeše
Jahodová torta s bielou čokoládou
Linecké s pomarančovým krémom
Slané koláčiky