Cesto na kysnutý koláč z celozrnnej múky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

300 g celozrnnej múky
300 g polohrubej múky
1 žĺtok
20 g oleja
30 g droždia
štipka soli
mlieko


Príprava

1. Z uvedených suroví vypracujeme polotuhé cesto a necháme nakysnúť asi 45 minút.
2. Vykysnuté cesto môžeme použiť na prípravu buchiet, závinov alebo taštičiek, ktoré plníme ľubovoľnou plnkou, napr. mak, tvaroh, orechy, lekvár, kakao......
3. Naplnené cesto potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 – 200 stupňov do zlatohneda.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ľahký šalát s Hermelínom
Zemiaky so zeleninou a mäsom pečené v alobale
Osviežujúca citrónová torta bez pečenia
Ossobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsob
Lahôdkový šalát so špargľou
Škvarkové alebo syrové pagáče
Sladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninou
Hermelínová nátierka
Hruškový závin so slivkami
Kokosovo-čokoládový pohárový krém Bounty