Cesnaková omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

pol hlávky cesnaku
50g masla alebo oleja
1 väčšia cibuľa
2 vrchovaté lyžice múky
½ vývaru z bujónovej kocky alebo z mäsa
šálka mlieka alebo smotany
soľ
1 lyžica masla na dochutenie


Príprava

1. V kastróle rozohrejeme tuk, pridáme veľmi jemne pokrájanú cibuľu a polovicu olúpaného a na tenké plátky pokrájaného cesnaku. Krátko opražíme do svetložlta, vmiešame múku, opražíme ju a vzniknutú zápražku zalejeme vývarom. Dobre rozmiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom varíme veľmi pomaly na malom plameni asi pol hodiny. Občas premiešame.

2. Ku koncu pridáme prelisovaný alebo rozotrený zvyšný cesnak s troškou soli, prilejeme mlieko alebo sladkú smotanu, dochutíme a ešte necháme prejsť varom. Potom zoberieme z ohňa a vmiešame lyžicu masla.

Podávame k varenému hovädziemu alebo bravčovému mäsu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Viedenské rezy
Rolované kura
Citrónovo makový koláč
Carbonara – talianske cestoviny
Viedenský zákusok
Šalát z Olomouckých syrečkov
Dunajské vlny
Ríbezľový kokteil
Roláda s kávovým krémom
Šišky - Donuts s čokoládovou polevou