Jemný kurací šalát s ananásom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

300 g kuracích pŕs
2 PL oleja
1 malá konzerva krájaného ananásu (210 ml)
150 g zeleru
4 PL citrónovej šťavy
2 jablká
50 g majonézy
100 g kyslej smotany
soľ
mleté čierne korenie
cukor
8 listov hlávkového šalátu
30 g vlašských orechov


Príprava

1. Mäso umyjeme a nakrájame na jemné rezance. V panvici dobre rozpálime olej, mäso na ňom rýchlo opečieme, aby stratilo ružovú farbu, a necháme ho vychladnúť. Potom ho vložíme do misky na šalát, pridáme ananás a citrónovú šťavu.
2. Zeler pokrájame nadrobno. Jablká ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jaderníkov a tiež pokrájame na pásiky. Oboje pridáme k mäsu.
3. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme. Dochutíme troškou cukru. Premiešame so šalátom.
4. Misky vystelieme šalátovými listami, šalát dochutíme a rozdelíme na porcie. Pred podávaním ozdobíme orechmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bábovka á la Sacher
Zapečené rybie filé
Torta Malakov
Karé s kuriatkami
Fašiangové šišky
Sardelová nátierka
Smotanová štrúdla
Hovädzie na smotane s hubami
Plnené hrianky
Mrkvovo-zemiakový šalát s kozím syrom
PRIHLÁSENIE