Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

5 kg čerešní alebo višní
1 kg cukru
1 PL salicilu (konzervačný prípravok)
1 dl rumu
1 zrniečko klinčeka
1 kúsok celej škorice


Príprava

1. Ovocie odstopkujeme a vykôstkujeme. Ovocie dáme do bezchybnej smaltovanej, alebo plastovej misy, primiešame cukor, salicil, rum, klinček a škoricu. Na chladnom mieste necháme prikryté odpočívať 2 dni, pričom niekoľkokrát premiešame.

2. Ovocím napĺňame poháre, zalejeme vlastnou šťavou, uzavrieme viečkom a uložíme do komory.

3. Hocikedy môžeme spotrebovať, aj keď len odoberieme z pohára, zvyšok sa nepokazí. Otvorené držíme v chladničke.
Môžeme pomiešať aj čerešne s višňami. Vydržia aj niekoľko rokov (2-3). Takto máme poruke vždy chutné ovocie do koláčov.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Berlínsky zemiakový šalát
Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami
Syrová omeleta so šunkou
Pikantné syrové guľky
Cookie s hnedým cukrom
Fernet Cesare
Nealkoholický ríbezľový nápoj
Čokoládové košíčky s krémom
Zimná pavlova a la J. Oliver