Bravčové so zeleným hráškom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg bravčového stehna
1 konzerva zeleného hrášku, alebo 200 g mrazeného
1 väčšia cibuľa
2 ČL mletej červenej papriky
1 ČL majoránky
čierne korenie, soľ podľa chuti
olej alebo masť


Príprava

1. Mäso umyjeme, usušíme a nakrájame na tenké rezance.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji alebo masti do sklovita. Pridáme mäso, ktoré pražíme, kým nie je všade biele. Pridáme červenú papriku, majoránku, čierne korenie a soľ. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Vodu podľa potreby dolievame.

3. Keď je mäso mäkké, pridáme hrášok a dovaríme.

Podávame s opekanými zemiakmi alebo s dusenou ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Slimákiy s višňovo-mascarponovou plnkou
Znojemský guláš II.
Toastová bomba
Gaštanová pena
Mandarínkový koláč
Zabíjačková pečienka s opekanými novými zemiakmi
Luxusné jahodové rezy
Jelení kotlíkový guláš
Baklava s vlašskými orechami
Zapekané paradajky