Šišky s jablkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 vajce
50 g cukru
1 ČL strúhanej citrónovej kôry
120 g alebo 180 g polohrubej múky (ak pripravujem šišky)
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 PL rozpusteného masla
8 PL smotany
2 kyslejšie jablká
olej na praženie
práškový cukor


Príprava

1. Vajcia s cukrom, citrónovou kôrou a soľou vymiešame do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, maslo a smotanu. Všetko spracujeme do hladkého cesta.

2. Jablká nastrúhame a rýchlo vmiešame do cesta, aby nezhnedli.

3. Lievancovú panvicu rozpálime, do jamôk nakvapkáme olej, do ¾ výšky ju naplníme cestom. Len čo sú šišky zo spodnej strany upečené do zlatohneda, obrátime a dopečieme.

4. Šišky z hustejšieho cesta vykrajujeme dvoma lyžicami, vytvarujeme do guľky a vyprážame v tukovom kúpeli alebo vo fritéze, tiež do zlatohneda.

5. Pred podávaním šišky pocukrujeme, podávame ešte horúce.

Vhodná príloha: Ríbezľový rôsol alebo brusnicový kompót.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Fernet Cesare
Pudingový zákusok
Zaváranie paprík
Baklažánová nátierka
Croissanty so syrom mascarpone
Držková polievka
Čalamáda
Kuracie pečene s bagetou
Sviatočný syrový šalát
Škoricovo-jablkové osie hniezda
PRIHLÁSENIE