Šišky s jablkami
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 vajce
50 g cukru
1 ČL strúhanej citrónovej kôry
120 g alebo 180 g polohrubej múky (ak pripravujem šišky)
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 PL rozpusteného masla
8 PL smotany
2 kyslejšie jablká
olej na praženie
práškový cukor
Príprava
1. Vajcia s cukrom, citrónovou kôrou a soľou vymiešame do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, maslo a smotanu. Všetko spracujeme do hladkého cesta.
2. Jablká nastrúhame a rýchlo vmiešame do cesta, aby nezhnedli.
3. Lievancovú panvicu rozpálime, do jamôk nakvapkáme olej, do ¾ výšky ju naplníme cestom. Len čo sú šišky zo spodnej strany upečené do zlatohneda, obrátime a dopečieme.
4. Šišky z hustejšieho cesta vykrajujeme dvoma lyžicami, vytvarujeme do guľky a vyprážame v tukovom kúpeli alebo vo fritéze, tiež do zlatohneda.
5. Pred podávaním šišky pocukrujeme, podávame ešte horúce.
Vhodná príloha: Ríbezľový rôsol alebo brusnicový kompót.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Orechová roláda s karamelovým krémomTalianska fazuľová polievkaZapekané kura na zemiakochPečeňová nátierkaCesnaková omáčkaHovädzie na červenom víneCroissanty so syrom mascarponeKuracie Gordon BlueGaštanová penaJednoduchý dezert