Bačovská pochúťka
| Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
400 g zemiakov
180 g pšeničnej krupice
250 g hrubej múky
2 vajcia
250 g domácej klobásy
500 g kyslej kapusty
200 ml kyslej smotany
80 g údenej slaniny
1 cibuľa
soľ
Príprava
1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a postrúhame. Pridáme k nim hrubú múku, krupicu, vajcia, soľ a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na hrubší plát, do stredu položíme uvarenú domácu klobásu a zvinieme do tvaru knedle.
2. V osolenej vode knedľu varíme 15 až 20 minút, vyberieme a nakrájame na plátky. Slaninu a cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme. Podávame s kyslou kapustou, poliate smotanou, posypané opraženou slaninou a cibuľou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Mozaiková nátierkaBravčové medailonky so syrovou omáčkouPlnený hermelín "Hawai"Špagety s mletým mäsom, oravskou a pivomŠvédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - KöttbullarRoláda s orechovou plnkouSkaramelizované kuracie prsiaMexická čokoládaChrumkavé pagáčikyKuracina na kari