Zemiakové placky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

6 veľkých zemiakov
2 vajcia
2 PL hladkej múky
2 PL strúhanky
1 menšia cibuľa
1/2 dl mlieka
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
majorán
1 ČL vegety
1 ČL nasekanej petržlenovej vňate
soľ
olej na opekanie


Príprava

1. Zemiaky olúpeme, umyjeme a do misy nadrobno postrúhame. Necháme postáť a po chvíli z nich vytlačíme prebytočnú tekutinu. Pridáme soľ, vajcia, podľa chuti majorán a mleté čierne korenie, vegetu, mlieko, petržlenovú vňať, postrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak a nakoniec múku a strúhanku.
2. Všetko spolu vymiešame na hladké cestíčko. Na panvici zohrejeme malé množstvo oleja a cesto pomocou lyžice rovnomerne rozotrieme na panvicu, aby sa vedľa seba zmestili aspoň štyri placky. Opekáme z obidvoch strán dozlatista a osušíme ich na papierových obrúskoch. Placky ihneď podávame. Na pečenie môžme použiť panvicu na lievance.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Plzeňský guláš
Ťahaný závin
Poľovnícka polievka s kuriatkami
Zaváranie paprík na maďarský pôsob
Bravčové so zeleným hráškom
Tagliatelle so šampiňónovou omáčkou
Šťavnaté karé s mrkv​ovými variáciami
Jemná bábovka
Zapekaný karfiol so zeleným hráškom
Zapekané cestoviny