Zaváranie paprík na maďarský pôsob

tento recept pridal(a) diana na www.dobroty.sk

Prísady

Rozpočet na asi 7 fliaš po ¼ l:
1,5 kg čerstvá paprika
¼ l olivového oleja
¼ l vinného octu
2 ČL soli
2 ČL cukru
50 g chrenu


Príprava

1. Nasucho očistíme papriku, jednotlivé struky rozštvrtíme, zbavíme zrniečok a žíl. Pri strednej teplote rozpálime olivový olej. Papriku v ňom nadvakrát podusíme do sklovita, vyberieme cedidlom a dáme odkvapkať.
2. Vykvapkanú šťavu spolu s olejom, ¼ l vinného octu, 2 lyžicami soli, 2 lyžicami cukru a 50 g nadrobno nakrájaného chrenu zohrejeme tesne pod bod varu.
3. Papriku medzitým naplníme do fliaš. Zalejeme horúcim nálevom a fľaše hneď uzavrieme. Fľaše otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.