300 g hermelínu
štipka cayenského korenia
1 vajce
2 PL mlieka
¼ ČL soli
múka na obaľovanie
50 g strúhanky
olej na vyprážanie
Obloha:
2 cibule
200 g brusníc
4 šalátové listy
150 g cukru
Príprava
1. Ochladený syr poprášime cayenským korením. Vajce a soľ rozmiešame v mlieku. Syr obalíme v klasickom trojobale (múka, vajce, strúhanka) a nakrátko uložíme do chladu.
2. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, poprášime múkou a na oleji speníme dochrumkava. Preložíme na kuchynský papier, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
3. Z cukru a 4 lyžíc vody uvaríme sirup, zmiešame ho s brusnicami, 2 minúty povaríme a ochladíme.
4. Do panvice nalejeme olej, zohrejeme ho a syr vypražíme do zlatohneda. Podávame horúce s ochladeným kompótom, kolieskami cibule, šalátom a s opekaný zemiakmi.