Vyprážaný hermelín s brusnicami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

300 g hermelínu
štipka cayenského korenia
1 vajce
2 PL mlieka
¼ ČL soli
múka na obaľovanie
50 g strúhanky
olej na vyprážanie

Obloha:
2 cibule
200 g brusníc
4 šalátové listy
150 g cukru


Príprava

1. Ochladený syr poprášime cayenským korením. Vajce a soľ rozmiešame v mlieku. Syr obalíme v klasickom trojobale (múka, vajce, strúhanka) a nakrátko uložíme do chladu.

2. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska, poprášime múkou a na oleji speníme dochrumkava. Preložíme na kuchynský papier, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.

3. Z cukru a 4 lyžíc vody uvaríme sirup, zmiešame ho s brusnicami, 2 minúty povaríme a ochladíme.

4. Do panvice nalejeme olej, zohrejeme ho a syr vypražíme do zlatohneda. Podávame horúce s ochladeným kompótom, kolieskami cibule, šalátom a s opekaný zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ríbezľový vermút
Jahodový džem
Tvarohový koláč
Kuracie rezy na čínsky spôsob
Mäsové guľky v paradajkovo-pomarančovom ragu
Zapečené rybie filé
Spišské džatky
​Ćernohorský rezeň v zemiakovom cestíčku
Pečené kačacie prsia s dusenou hruškou
Rigoletto rezy