Vianočná štrúdla

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

370 g hladkej múky
3 vajcia
1 kyslú smotanu
so%l
svetlú zápražku z múky a masti
jablková plnka


Príprava

1. Z múky, smotany a vajec vypracujeme hladké cesto. Z masti a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku.

2. Cesto vyvaľkáme, potrieme zápražkou, zrolujeme do rolády a necháme pol hodinu odpočinúť.

3. Potom cesto rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme, klasicky naplníme jablkovou plnkou a upečieme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Černicové želé (aj pre diabetikov)
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Cícerová nátierka
Ríbezľový vermút
Beigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa Limary
Osviežujúca citrónová torta bez pečenia
Zeleninová polievka
Artičoky plnené pečeňovým krémom
Restované kuracie pečienky
Ľadový šalát so schwarzvaldskou šunkou