Veľkonočný vajíčkový šalát
  
    
    
      | Čas prípravy | Zložitosť | Cena | 
    
    |  45 minút |      |      | 
    
   
  
  tento recept pridal(a)  if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
  
  
   
  
  priemerné hodnotenie receptu
  
   
  
	    Prísady
    
    8 vajec
2 hlávkové šaláty
1 zväzok reďkoviek
100 g šunky alebo šunkovej salámy
1 biely jogurt alebo také isté množstvo tatárskej omáčky 
4 uvarené zemiaky
4 sterilizované uhorky
1 vajce na ozdobu
soľ
citrónová šťava    
    
    
    
    
    
    Príprava
    
    1. Vajcia uvaríme natvrdo, ochladíme, olúpeme a pokrájame. Jedno vajce si necháme na ozdobu. Pridáme jeden, na rezančeky pokrájaný  hlávkový šalát, nastrúhané reďkovky, posekanú šunku, na kocky pokrájané zemiaky a uhorky. 
2. Všetko ľahko premiešame, spojíme jogurtom alebo tatárskou omáčkou, dochutíme soľou a citrónovou šťavou a necháme chvíľu odležať v chlade.
3. Potom šalát dáme do misy, ozdobíme lístkami hlávkového šalátu, pokrájaným vajcom a kúskom šunky. Môžeme pridať kúsok syra, pár reďkoviek, posekanú petržlenovú vňať a pod.
4. Vajíčkový šalát môžeme doplniť pohárikom naložených húb, sterilizovanými kapiami, troškou chrenu, strúhaným syrom, zavareným zelerom a namiesto tatárskej omáčky môžeme použiť majonézu alebo smotanu.    
    
   
    Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Cuketový pekáčPlnené šampiňónyPodhradské kapsičkyKuracie rezančeky s Nivou a brokolicouPizza s cesnakovo-oregánovým cestomJablková bábovka s orieškovou griliážouZelené rezance so šampiňónmiNepečené kokosové kocky s kakaomPikantná syrová roládaCelozrnné špagety s artičokami a sušenými paradajkami