Štedrovečerná kapustnica mojej mamy
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kg kyslej kapusty
2 hrste sušených hríbov
200 ml sladkej smotany alebo smotany na varenie
2 PL múky
1 ČL mletej červenej papriky
1 cibuľa
2 bobkové listy
1 KL rasce
1 PL vegety
soľ, čierne korenie podľa chuti
cesnak
Príprava
1. Sušené hríby namočíme do horúcej vody. V hrnci osmažíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, posypeme červenou paprikou a zalejeme malým množstvom vody. Do hrnca pridáme kyslú kapustu. Pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu, vegetu, vyžmýkané hríby a zalejeme vodou. Na miernom ohni varíme asi 50 minút.
2. Potom múku zmiešame so smotanou a prilejeme do hrnca. Polievku privedieme do varu a odstavíme. Pri podávaní môžeme dochutiť nadrobno posekaným strúčikom cesnaku.
Rady:
Aj keď je kapustnica výborná už v ten deň, keď ju uvaríte, najchutnejšia je po 2-3 dňoch.
Kapustu premývajte len vtedy, ak by bola naozaj veľmi kyslá.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Syrové rožky z mäkkého, jogurtového cesta - hrnčekovéIndický gulášPikantná zelerová nátierkaZapekané brusnicové bagetyKokosovo-čokoládový pohárový krém BountyHrášková polievkaHruškovo-karamelová obrátená tortaHruškový koláč s mandľamiBurgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)Nátierka z údeného syra