Mäsové ražniči s pikantnou omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Rozpočet na 4 osoby:

600 g bravčového filé
150 g údeného bôčika alebo slaniny
3 cibule
1 červená a 1 zelená čerstvá paprika
½ lyžičky mletého čierneho korenia
5 lyžíc oleja
soľ

Na omáčku:
50 g majonézy
3 lyžice kečupu
2 lyžice mlet. sladkej papriky
2 kvapky omáčky tabasco
2 lyžice koňaku
soľ
mleté čierne korenie
cukor


Príprava

1. Mäso nakrájame na 2 až 3 cm veľke kocky, slaninu na centimetrové plátky. Očistenú cibuľu nakrájame na polcentimetrové plátky. Papriku rozkrojíme na štvrťky, odstránime jaderníky, umyjeme ju a nakrájame na trojcentimetrové kúsky. Mäso a zeleninu dôkladne premiešame s mletým čiernym korením a olejom.

2. Všetky prísady na omáčku dáme do misky, dobre premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom.

3. Mäso a zeleninu necháme krátko odkvapkať. Napicháme na ražeň a grilujeme. Ražeň často otáčame a kúsky mäsa potierame olejom. Hotové jedlo posolíme.

Príprava: 25 minút
Grilovanie: 7 minút




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Španielska hnedá omáčka
Bravčová krkovička s rozmarínom
Farizejská káva
Džem z jahôd a ríbezľovej šťavy
Pečené kura
Teľací rezeň s pikantnou omáčkou
Brioška
Nátierka zo škvarkov
Žemličky s hrozienkami
Gazdovská polievka