Španielske briošky
  
    
    
      | Čas prípravy | 
      Zložitosť | 
      Cena | 
    
    
        120 minút |       |       |     
    
   
  
  tento recept pridal(a)  if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
  
  
   
  
  priemerné hodnotenie receptu
  
   
  
	
    Prísady
    
    50 dkg hladkej múky
štipka soli
1 celé vajce
1 žĺtok
3 PL oleja
2,3 dl mlieka
7 dkg cukru
2,5 dkg čerstvého droždia
Plnka:
10 dkg mäkkého masla
škoricový cukor    
    
    
    
    
    
    Príprava
    
    1. Z prísad vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť cca 45-60 minút.
2. Na jemne pomúčenej doske cesto rozdelíme na 10 rovnakých dielov a urobíme z nich okrúhle bochníčky, ktoré zakryté necháme 15-20 minút odpočívať, aby cesto získalo späť svoju pružnosť.
3. Jednotlivé bochníčky rozvaľkáme do oválneho tvaru, potrieme zmäknutým maslom a posypeme škoricovým cukrom. Zrolujeme a jednotlivé rúrky odložíme bokom. Keď sú všetky rúrky hotové, jednotlivo ich trochu ponaťahujeme a zvinieme do tvaru slimáka, tak, aby pozdĺžny spoj smeroval hore. Koniec každej rolky prstom sploštíme a strčíme pod stočenú briošku.
4.  Hotové rozložíme na dva, papierom na pečenie vyložené plechy. Necháme ich zase odpočívať 30-40 minút. Medzitým rúru zohrejeme na 180 stupňov a v ohriatej rúre briošky pečieme asi 15-20 minút dozlata.
Briošky môžeme plniť ľubovolnou plnkou (orechy, mak, kokos....) alebo ich môžeme pripraviť aj bez plnky.    
    
   
    Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Tortilly - základné cestoOvocné rezy s TangomBryndzové tyčinkyNátierka na hriankyKávová tortaPrekladané palacinky so šampiňónmiHruškovo-karamelová obrátená tortaHovädzí stroganovHolandské chlebíčkyBravčové karé s rokfortovou omáčkou