Španielska hnedá omáčka
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 90 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
80 g masti
100 g hladkej múky
1250 g mäsového vývaru
60 g slaniny
150 g koreňovej zeleniny
50 g cibule
1,5 g divého korenia
60 g rajčiakový pretlak
150 g červeného vína
15 g soli
10 g petržlenovej vňate
15 g vegety
Príprava
1. Na masti sa opraží múka, zaleje sa 1/3 vývaru, pridá sa 2. tretina vývaru a nechá sa zovrieť, varí sa asi 20 minút.
2. Na drobné kocky pokrájaná slanina sa vyškvarí, pridá sa na plátky pokrájaná koreňová zelenina, petržlenová vňať, korenie a opraží sa dozlata.
3. Pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, krátko sa opraží a pridá sa rajčiaková omáčka. Zmes sa zaleje zápražkou, pridáme červené víno, vegetu, soľ a po zovretí sa a miernom ohni varí asi hodinu. Hotová omáčka sa precedí a používa sa ako základ na prípravu špeciálnych hnedých omáčok, ako aj na prípravu štiav k hovädzine a pečeným mäsám.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Vanilkové rožtekyNátierka z údeného syraPstruh na bylinkách v hlive ustricovitejKysnuté koláče s jablkovou náplňouKura pečené s citrusovými plodmiVaječný punč s pivomRezy z vaječného koňakuSyrové rožky z mäkkého, jogurtového cesta - hrnčekovéRigoletto rezyVeniec s kandizovaným ovocím