Špagety s mletým mäsom, oravskou a pivom

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

1 väčšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
500 g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie, príp. miešané)
8 plátkov oravskej slaniny
6 PL passata di pomodoro (pasírované paradajkové pyré)
1 PL worcesterskej omáčky
1 ČL tymianu (čerstvý alebo sušený)
1 bobkový list
0,5 l svetlého piva
soľ, mleté čierne korenie
olivový olej

500 g špagiet
Parmezán alebo Grana Padano


Príprava

1. Na kocky nakrájanú oravskú slaninu začneme pražiť na olivovom oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak a pražíme ďalej. Keď už cesnak rozvoniava, pridáme mleté mäso, premiešame a pražíme, kým mäso nezbelie. Pridáme paradajkové pyré, pivo a koreniny: worcesterskú omáčku, tymián, bobkový list, soľ, čierne korenie. Premiešame a prikryté varíme minimálne 50-60 minút.

2. V slanej vode uvaríme špagety al dente. Scedené špagety naservírujeme na tanier, na špagety naberieme uvarené ragú a posypeme strúhaným parmezánom alebo syrom grana padano, príp. iným strúhaným syrom.