200 g debrecínskej salámy
200 g sladkokyslých nakladaných uhoriek
3 vajcia
3 paradajky
100 g šampiňónov z konzervy
50 g zaváraných cibuliek
niekoľko šalátových listov
2 PL nasekanej pažítky
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
trochu strúhaného chrenu
Nálev:
1 PL plnotučnej horčice
2 PL olivového oleja
4 PL horčičného nálevu
1. Uvaríme vajcia (9 minút) a ošúpeme.
2. Salámu, šampiňóny a uhorky nakrájame na pásiky, cibuľku prekrojíme na dve alebo štyri časti. Paradajky umyjeme a nakrájame na osminky. Všetko premiešame.
3. Horčicu vymiešame s olejom a 4 lyžicami nálevu z uhoriek. Touto zálievkou šalát prelejeme, posypeme zelenými vňaťami a dochutíme.
4. Šalátové listy umyjeme a poukladáme na tanier. Šalát a nakrájané uvarené vajíčka na ne ozdobne poukladáme, posypeme chrenom a podávame.