Šalát Cézar
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
200 g jemnej zelenej fazuľky
1-2 hlávky kučeravého zeleného šalátu (450 g)
1 malá hlávka čakanky
4 stopky vňaťového zeleru
400 g upečených kuracích pŕs bez kože
1 konzerva sardeliek (50 g)
1 strúčik cesnaku
1 bageta pokrájaná na 12 plátkov
1 natrvdo uvarené vajce
30 g postrúhaného parmezánu
Dersing Cézar:
1 PL dijonskej horčice
3 PL olivového oleja
2 PL vínneho octu
2 PL nízkotučného bieleho jogurtu
0,5 ČL práškového cukru
0,5 PL worcesterskej omáčky
mleté čierne korenie
soľ
Príprava
1. Zelenú fazuľku varíme asi 3 minúty, potom ju precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
2. Umytý kučeravý šalát potrháme na menšie kúsky, čakanku nahrubo pokrájame, zeler a kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky. Všetko pridáme do misy k pokrájanej fazuľke, premiešame a dáme vychladiť.
3. Sardelky preložíme do misky, pridáme 1 PL oleja, v ktorom boli naložené. Cesnak roztlačíme a pridáme k sardelkám. Zmes vidličkou roztlačíme na pastu, ktorou potrieme plátky bagety, rozložíme ich na plech a v horúcej rúre upečieme (170 °C, asi 5 minút). Upečené vychladnuté bagety polámeme na menšie kúsky – krutóny.
4. Desing Cézar: Horčicu vymiešame s olivovým olejom, vínnym octom, jogurtom, cukrom, worcesterskou omáčkou, mletým čiernym korením a soľou.
5. Uvarené vajce olúpeme a pokrájame nadrobno, vmiešame do dresingu. Dresing nalejeme na vychladený šalát a premiešame. Pridáme krutóny a premiešame. Nakoniec šalát ozdobíme hoblinkami parmezánu. Hneď podávame.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Cestoviny s fazuľovo-paradajkovou omáčkouPrírodné bravčové rezne s bazalkouŠťaveľový prívarok (šóška)Ľadový šalát s vajíčkamiKoktail - Tequila SunriseŠpanielske vtáčikyToastová roládaŠalát s debrecínskou salámouKoktail - Piña ColadaĽahký šalát s Hermelínom