Ražniči so zemiakovými plackami
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
500 g bravčovej panenskej alebo stehna
80 g cibule
80 g anglickej slaniny
120 g šampióňónov
soľ
mleté čierne korenie
olej
4 zemiakové placky
Príprava
1. Mäso a slaninu nakrájame na malé plátky, cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska, šampiňóny očistíme, malé necháme v celku, väčšie podľa potreby rozpolíme alebo rozštvrtíme (ak nemáme šampiňóny, môžme použiť aj kúsky jabĺk).
2. Na kovové ihly alebo špajdle napichujeme striedavo mäso, slaninu, cibuľu a šampiňóny alebo jablká. Zmes napichujeme volnejšie, aby sa mäso lepšie prepieklo. Napichanú zmes osolíme, posypeme čiernym korením a v oleji zo všetkých strán upečieme do mäkka.
3. Osobitne upečieme dobre ochutené zemiakové placky. Na každú upečenú placku položíme obsah jednej upečenej ihly, placku preložíme na polovicu a presunieme na tanier.
Ako oblohu môžme použiť: cviklu v sladkokyslom náleve, zelerový šalát a strúhaný chren, alebo aj čerstvú zeleninu.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kačka na portskomKoktail - Tequila SunriseRezne z mletého mäsa so syromVyprážaný Hermlín v pivnom cestíčkuRýchly kapustový šalátHydinový šalátZeleninové lievanceKakaovo-škoricový krémešHovädzia polievka s rezancamiColeslaw šalát