Rajčiaková omáčka
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
30 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
100 g rajčiakového pretlaku
1 menšia cibuľa
100 g margarínu
130 g koreňovej zeleniny
2,5 nového korenia
66 g hladkej múky
50 g kryštálového cukru
0,6 g celej škorice
100 g mäsového vývaru
20 g soli
20 g octu
30 g masla
Príprava
1. Na oleji sa opraží cibuľa, koreňová zelenina. Do základu sa pridá rozdrvené nové korenie, škorica, zasype sa múkou a spolu sa opraží na bledú zápražku.
2. Základ sa zaleje vývarom, pridá sa pretlak a nechá sa zovrieť. Varíme asi 20 minút. Pred koncom varenia sa dochutí soľou, octom, cukrom, krátko sa povarí, precedí a zjemní maslom. Podáva sa k varenému hovädziemu mäsu, používa sa na prípravu plnenej papriky.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Vyprážané kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkouVianočná štrúdlaSlivkový koláč s posýpkouZnojemský guláš I.Ríbezľové želé s rozmarínomCestoviny s mäsom a pečienkouRybacie plátky na balkánsky spôsobChai LatteSyrové chuťovkyZemiaky plnené mletým mäsom