Rajčiaková omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

100 g rajčiakového pretlaku
1 menšia cibuľa
100 g margarínu
130 g koreňovej zeleniny
2,5 nového korenia
66 g hladkej múky
50 g kryštálového cukru
0,6 g celej škorice
100 g mäsového vývaru
20 g soli
20 g octu
30 g masla


Príprava

1. Na oleji sa opraží cibuľa, koreňová zelenina. Do základu sa pridá rozdrvené nové korenie, škorica, zasype sa múkou a spolu sa opraží na bledú zápražku.
2. Základ sa zaleje vývarom, pridá sa pretlak a nechá sa zovrieť. Varíme asi 20 minút. Pred koncom varenia sa dochutí soľou, octom, cukrom, krátko sa povarí, precedí a zjemní maslom. Podáva sa k varenému hovädziemu mäsu, používa sa na prípravu plnenej papriky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)
Krabia nátierka II.
Treska na zelenine
Rohlíky opečené so syrom
Jahodová maškrta
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Lahodná slepačia polievka s estragónom
Zapekané paradajky
Višňovo-maková torta
Zapekané žemle s prekvapením