Plnené tortily
  
    
    
      | Čas prípravy | Zložitosť | Cena | 
    
    |  60 minút |      |      | 
    
   
  
  tento recept pridal(a)  if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
  
  
   
  
  priemerné hodnotenie receptu
  
   
  
	    Prísady
    
    Cesto:
2 hrnčeky hladkej múky
50 g masti
1/2 hrnčeka vlažnej vody
soľ
Plnka:
500 g kuracích pŕs
3 lyžice oleja
5 lyžíc sójovej omáčky
soľ, čierne korenie
korenie gyros (alebo ľubovoľné obľúbené korenie)
pol hlávky čínskej kapusty
niekoľko paradajok
cibuľa
kyslá pochúťková smotana ochutená soľou, č. korením a 
bylinkami
(prípadne tatárska omáčka)    
    
    
    
    
    
    Príprava
    
    1. Na doske zmiešame múku so soľou. V prostriedku urobíme dieru, okolo diery poukladáme kúsky masti, do dierky nalejeme vodu. Najprv vidličkou a potom rukami vypracujeme tuhé vláčne cesto. Miesime tak dlho, kým sa nezačnú robiť na povrchu cesta bublinky. 
2. Cesto rozdelíme na 12 rovnakých kúskov a každý rozvaľkáme na kruh hrúbky 1 mm. Rozohrejeme suchú panvicu. Na rozpálenou panvicu dávame po jednej placke a opekáme z každej strany asi 10 sekúnd. Na tortilách sa začnú robiť pľuzgieriky, jch povrch môže zhnednúť (ale nie celá placka!). Upečené tortily naplníme plnkou.
3. Umyté a usušené mäso nakrájame na kocky, premiešame s olejom, omáčkou a korením a necháme do druhého dňa v chladničke. Upečieme na panvici podlejeme troškou vody a dusíme do zmäknutia. Na tortilu dáme kôpku mäsa, trochu zeleniny, smotany a zabalíme.
4. Tortily môžeme plniť i inak upraveným mäsom, inou zeleninou a iným dresingom, fantázii sa medze nekladú.    
    
   
    Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Horúca čokoláda s kávouGuacamole nátierkaFlorentínkyKelová polievka s kuracím mäsomPstruh s mandľamiPlzeňský gulášChuťovky s tatárskym biftekemVčelie bodnutieČertova nátierkaJablkový páj