Plnené tortily
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Cesto:
2 hrnčeky hladkej múky
50 g masti
1/2 hrnčeka vlažnej vody
soľ
Plnka:
500 g kuracích pŕs
3 lyžice oleja
5 lyžíc sójovej omáčky
soľ, čierne korenie
korenie gyros (alebo ľubovoľné obľúbené korenie)
pol hlávky čínskej kapusty
niekoľko paradajok
cibuľa
kyslá pochúťková smotana ochutená soľou, č. korením a
bylinkami
(prípadne tatárska omáčka)
Príprava
1. Na doske zmiešame múku so soľou. V prostriedku urobíme dieru, okolo diery poukladáme kúsky masti, do dierky nalejeme vodu. Najprv vidličkou a potom rukami vypracujeme tuhé vláčne cesto. Miesime tak dlho, kým sa nezačnú robiť na povrchu cesta bublinky.
2. Cesto rozdelíme na 12 rovnakých kúskov a každý rozvaľkáme na kruh hrúbky 1 mm. Rozohrejeme suchú panvicu. Na rozpálenou panvicu dávame po jednej placke a opekáme z každej strany asi 10 sekúnd. Na tortilách sa začnú robiť pľuzgieriky, jch povrch môže zhnednúť (ale nie celá placka!). Upečené tortily naplníme plnkou.
3. Umyté a usušené mäso nakrájame na kocky, premiešame s olejom, omáčkou a korením a necháme do druhého dňa v chladničke. Upečieme na panvici podlejeme troškou vody a dusíme do zmäknutia. Na tortilu dáme kôpku mäsa, trochu zeleniny, smotany a zabalíme.
4. Tortily môžeme plniť i inak upraveným mäsom, inou zeleninou a iným dresingom, fantázii sa medze nekladú.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Pikantná nátierkaŠpagety zapečené s lečomMaková torta bez pečeniaZaváranie paprík na maďarský pôsobBalkánsky pekáčZapekané žemle s prekvapenímCestoviny so smotanovo šampiňónovu omáčkouZapékané cestoviny s mletým mäsomSladkokyslé kuracie prsia z rúrySladký ovocný šalát s medom