​Pečený baklažán ako príloha k mäsu

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Pre 2 osoby:
1 baklažán
1 paradajk​a​
1 mozzarella
bazalka
petržlenová v​ň​ať
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej


Príprava

1. Baklažán umyjeme, pokrájame na tenšie kolieska (cca 0,5-1 cm hrubé). Baklažánové kolieska osolíme a okoreníme, rýchlo upečieme na olivovom oleji na panvici.

2. Mozzarellu nakrájame tiež na kolieska, upečené baklažány striedavo s mozzarellou naložíme na seba (ako veža) do menšej zapekacej misy. Na vrch dáme viac syra a na každú "vežu" priložíme plátok paradajky. Umiestnené ingrediencie ​pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bazalkou a petržlenovou v​ň​aťou, príp. osolíme.

3. Misu s baklažánom vložíme ​do ​roz​o​hriatej ​rú​ry (180 C) a pe​č​ieme, kým sa syr neroztopí.

Pečené baklažány podávame horúce k mäsitým jedlám, napr. s kuracím mäsom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šišky - Donuts s čokoládovou polevou
Kura pečené s citrusovými plodmi
Hovädzia polievka s rezancami
Škvarkové pagáčiky
Pikantná syrová roláda
Čínska ostro-kyslá polievka a la Era
Kura so sladkou chilli omáčkou
Koktail - Harvey Wallbanger
Plnený hermelín "Hawai"
Syrové praclíky