Pre 2 osoby:
1 baklažán
1 paradajka
1 mozzarella
bazalka
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
1. Baklažán umyjeme, pokrájame na tenšie kolieska (cca 0,5-1 cm hrubé). Baklažánové kolieska osolíme a okoreníme, rýchlo upečieme na olivovom oleji na panvici.
2. Mozzarellu nakrájame tiež na kolieska, upečené baklažány striedavo s mozzarellou naložíme na seba (ako veža) do menšej zapekacej misy. Na vrch dáme viac syra a na každú "vežu" priložíme plátok paradajky. Umiestnené ingrediencie pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bazalkou a petržlenovou vňaťou, príp. osolíme.
3. Misu s baklažánom vložíme do rozohriatej rúry (180 C) a pečieme, kým sa syr neroztopí.
Pečené baklažány podávame horúce k mäsitým jedlám, napr. s kuracím mäsom.