Pečené kura
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 90 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 očistené a umyté kura
3- 4 PL oleja
2 ČL mletej červenej papriky
1/4 ČL mletého čierneho korenia
soľ
1/2 ČL sušeného cesnaku, alebo 2 strúčiky čerstvého
1 ČL sušeného rozmarínu
1 ČL vegety
Príprava
1. Očistené a dobre umyté kura rozdelíme na dve polovice, alebo na štvrtiny. Položíme na hlbší pekáč, osolíme, polejeme 3-4 lyžicami oleja. Všetky koreniny zmiešame a posypeme s nimi kuracie mäso. Podlejeme cca 2 dl vody, pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do rúry, ktorú sme zapli na 180 stupňov.
2. Kura pečieme cca 60 minút, odstránime alobal, teplotu zvýšime na 200-220 stupňov a kura dopečieme dočervena (asi 15 minút). V poslednej fáze pečenia mäso polievame výpekom, aby bolo pekné červené.
Podávame s dusenou ryžou, hlávkovým šalátom alebo ovocným kompótom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Čučoriedková roládaCuketový pekáčCestovinový nákyp so syrovou omáčkouHrášková polievkaJablkové šišky s tvarohomOrechovo-kávový zákusokMramorová Red Velvet tortaMiešaný šalát s morčacím mäsomTvarohový koláč – nie sladkýSladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninou