Pečené kura s plnkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kura
1 dl oleja
2 ČL mletej červenej papriky
1 PL vegety bez glutamánu
1 PL soli
2 roztlačené strúčiky cesnaku
1/2 ČL čierneho korenia
1 ČL rozmarínu
2 dl vody

Plnka:
6 rožkov
10 dkg kuracích pečienok
10 dkg sterilizovaných šampiňónov
1 vajce
1 menšia cibuľa
soľ, čierne korenie, vegeta, majoránka podľa chuti
sekaná petržlenová vňať


Príprava

1. Kura rozpolíme, umyjeme a osušíme. Položíme na plech, všetky koreniny rozmiešame v oleji a kura so zmesou dobre ponatierame. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, kým mäso zmäkne.

2. Potom odstránime alobal a kura pečieme, kým bude pekné chrumkavé, občas polievame výpekom.

3. Plnka: Rožky namočíme v teplej vode, vyžmýkame. Kuracie pečienky nakrájame na malé kúsky, rozmixujeme a pridáme k rožkom. Šampiňóny a cibuľu nadrobno pokrájame a pridáme tiež k rožkom. Primiešame vajce, koreniny a soľ.

4. Plnku dobre premiešame a rovnomerne rozložíme do vymastenej zapekacej misy. Upečieme do zlatohneda a podávame ako prílohu k pečenej hydine.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pikantná cesnaková nátierka
Pikantný šalát so šampiňónom
Pochúťkový šalát
Mrkvovo-zemiakový šalát s kozím syrom
Cibuľový zemiakový šalát
​Trojvrstvový zákusok​ bez pečenia​
Višňové rezy s ovsenými vločkami
Pečený Hermelín s tymiánom
Králik na šampiňónoch
Čerešňová torta z krehkého cesta