Pečené kura s plnkou
  
    
    
      | Čas prípravy | 
      Zložitosť | 
      Cena | 
    
    
        120 minút |       |       |     
    
   
  
  tento recept pridal(a)  if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
  
  
   
  
  priemerné hodnotenie receptu
  
   
  
	
    Prísady
    
    1 kura
1 dl oleja
2 ČL mletej červenej papriky
1 PL vegety bez glutamánu
1 PL soli
2 roztlačené strúčiky cesnaku
1/2 ČL čierneho korenia
1 ČL rozmarínu
2 dl vody
Plnka:
6 rožkov
10 dkg kuracích pečienok
10 dkg sterilizovaných šampiňónov
1 vajce
1 menšia cibuľa
soľ, čierne korenie, vegeta, majoránka podľa chuti
sekaná petržlenová vňať    
    
    
    
    
    
    Príprava
    
    1. Kura rozpolíme, umyjeme a osušíme. Položíme na plech, všetky koreniny rozmiešame v oleji a kura so zmesou dobre ponatierame. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, kým mäso zmäkne. 
2. Potom odstránime alobal a kura pečieme, kým bude pekné chrumkavé, občas polievame výpekom.
3. Plnka: Rožky namočíme v teplej vode, vyžmýkame. Kuracie pečienky nakrájame na malé kúsky, rozmixujeme a pridáme k rožkom. Šampiňóny a cibuľu nadrobno pokrájame a pridáme tiež k rožkom. Primiešame vajce, koreniny a soľ. 
4. Plnku dobre premiešame a rovnomerne rozložíme do vymastenej zapekacej misy. Upečieme do zlatohneda a podávame ako prílohu k pečenej hydine.    
    
   
    Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Teľacie rezne vo vínovom cestíčkuRoláda z mletého mäsa s vajíčkomMexické zemiaky s fazuľouKuracie Gordon BlueExpres croissantTortilly s kuracím mäsomPudingový zákusokPrekladané kuracie prsiaBezvaječné vanilkové rožkyPečeň so slaninkou a pikantnou omáčkou