Kysnutý koláč s nutellovou plnkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
120 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
50 dkg hladkej múky
štipka soli
1 vajce
1 žĺtok
50 g cukru
2 dl smotany na šľahanie
1 dl mlieka
2 dkg čerstvého droždia
Bourbon vanilkový cukor
cca 20-30 dkg Nutelly
1 vajce na potretie
mandľové vločky na posypanie
Príprava
1. Z múky, mlieka, smotany, soli, cukru, vanilky, vajec a z droždia vymiesime lesklé, pružné cesto (ručne, kuch. robotom, príp. v pekárničke). Vymiesené cesto necháme pri izbovej teplote kysnúť 30 minút.
2. Cesto vyklopíme na jemne pomúčenú dosku a rozdelíme na 16 dielov, z nich urobíme malé gule, ktoré prikryté čistou utierkou necháme ďalších 15 minúť odpočívať.
3. Guľky váľkom trochu roztlačíme do stredu cesta dáme za kopcovitú lyžičku Nutellu a opäť sformujeme guľky.
4. Hranatú formu na chlieb vymastíme, alebo vyložíme papierom na pečenie. Na dno formy v dvoch radoch poukladáme tesne vedľa seba po päť guliek, na ne poukladáme zvyšných 6 do jedného radu. Opäť prikryjeme a necháme kysnúť 30-40 minút. Potom potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme mandľovými vločkami.
5. Koláč vložíme do vyhriatej súry na 180 stupňov a pečieme asi 30 minút, kým nedostane peknú, zlatohnedú farbu. Upečený koláč opatrne vyberieme z formy a na mriežke necháme vychladnúť.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Jahňacie kotlety na slivkáchMandarínkový koláčMedové rezy zo štyroch plátovŠpagety carbonara so smotanouVyprážané tofu s bielym jogurtomNátierka z filé a la homárProvensálska nátierkaHolandské chlebíčkyMafiny s jablkamiČiernobiele briošky