Cesto:
2 šálky polohrubej múky
1 šálka cukru
½ šálky oleja
1 šálka vlažného mlieka
2-3 PL kakaa
1 celý prášok do pečiva
3 celá vajcia
Na parížsky krém:
2 smotany na šľahanie min. 30 %-ná
2 ks čokoládky Ledové kaštany
Na posypanie:
1 čokoládka Margot
1. Prísady na cesto vyšľaháme elektrickým šľahačom a nalejeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečieme a necháme vychladnúť.
2. Deň pred pečením týchto rezov uvaríme šľahačku s tyčinkami Ledových kaštanov, necháme vychladnúť a dáme do chladničky do druhého dňa.
3. Na druhý deň uvarenú šľahačku vyšľaháme. Šľahačkový krém natrieme na vychladnuté cesto a posypeme strúhanou čokoládou Margot. Hotový zákusok skladujeme v chladničke!
Poznámka ku krému:
Stužovač do šľahačky NEDÁVAME! Kazí to nielen vzhľad hladkého krému, ale i chuť.
Ak dodržíte 3 základné zásady, tak je docela nemožné, aby ste nedostali krásny, hustý a hladký krém, t.j.:
1. Treba použiť opravdu SMOTANU NA ŠLAHANIE, t.j. min. 30 %-nú.
2. Šľahačku s čokoládou (alebo i s obyčajným kakaom a cukrom) určite UVARIŤ nie len prejsť varom.
3. Nechať vychladnúť do druhého dňa a potom od začiatku šľaháme elektrickým šľahačom na najvyšších obrátkach!