Pardubicské hrianky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 krajce chleba
4 vajcia
malá plechovka pečenovej nátierky
olej na vyprážanie
trochu horčice alebo kečupu
malá cibuľa
príp. ďalšia zelenina na ozdobu


Príprava

1. Z krajíčkov chleba vykrojíme stred tak, aby kôrka zostala celá (tvorí "ohrádku"). Kôrku dáme na malé množstvo rozpáleného oleja na panvici a do "ohrádky" vlejeme jedno vidličkou rozšľahané vejce. Necháme stuhnúť aby vajíčko vytvorilo "dno".

2. Mezitým striedku natrieme nátierkou a priklopíme do "ohrádky" natretou stranou dole.

3. Pritlačíme. Eště chvíľu necháme pražiť, potom opatrne obrátime a opečieme z druhej strany. Hotovú dobrotu ozdobíme horčicou alebo kečupom, cibuľou nakrájenou na kolieska, prípadne inou zeleninou podľa chuti. Podávame horúce.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jahňací guláš s paradajkami
Krémová šampiňónová polievka
Cesnakovo-syrová nátierka
Florentínky
Višňové rezy s ovsenými vločkami
Brašovská pečienka
Mramorová Red Velvet torta​
Domáci čokoládový termix
Jablkový koláč s ovsenými vločkami
Cukety plnené mletým mäsom