Orechová roláda s perníkom
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Piškótové cesto:
5 žĺtkov
100 g práškového cukru
1 ČL oleja
50 g strúhaného perníku (alebo domácich perníčkov)
70 g strúhaných vlašských orechov
citrónová kôra
sneh z 5 bielkov
štipka soli
1 balíček vanilkového cukru
Krém:
150 g masla
100 g práškového cukru
50 g strúhaného preosiateho perníku (domácích perníčkov)
100 g strúhaných vlašských orechov
50 ml vaječného likéru
Ďalšie suroviny:
1 vrchovatá PL ríbezľového lekváru
50 g strúhaných orechov na obalenie
niekoľko kúskov sušeného ovocia
Príprava
1. Žĺtka, olej a práškový cukor vyšľaháme do peny. Strúhané orechy premiešame s perníkom a citrónovou kôrou. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, pridáme vanilkový cukor a znovu prešľaháme.
2. Do žĺtkového krému striedavo vmiešame sypkú zmes a bielkový sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený pomasteným papierom na pečenie a pečieme pri 160°C po dobu asi 12 minút.
3. Upečenú piškótu preklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť. Vychladnutý plát znovu roztočíme, potrieme tenkou vrstvou marmelády a tromi pätinami krému, zvinieme roládu, zrolujeme a zabalíme do alobalu a uložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
4. Potom odstránime alobal, povrch rolády potrieme zvyškom krému, ozdobíme a necháme stuhnúť. Nakrájame na hrubšie plátky.
Krém: Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme strúhaný perník, strúhané orechy a vaječný likér a všetko dobre premiešame.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Syrové rožky z mäkkého, jogurtového cesta - hrnčekovéSkaramelizované kuracie prsiaJablková torta s vanilkovým krémomBryndzová nátierkaSyrová nátierkaPenne s pikantnou omáčkouSladkokyslé kuracie prsia z rúryNemiesený chliebDržková polievkaNepečená kokosová roláda