Hlávkový šalát v sladkokyslom náleve

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

4 ks hlávkového šalátu
1 strúčik cesnaku
1 PL octu
soľ podľa chuti
3 PL cukor
1 liter studnej vody


Príprava

1. Hlávkový šalát dôkladne umyjeme, rozoberieme na štvrtiny, prebytočnú vodu dáme odkvapkať.

2. Strúčik cesnaku nadrobno pokrájame, z cukru, soli, octu a vody urobíme nálev, pridáme posekaný cesnak a dobre pomiešame, kým sa cukor úplne neroztopí. Podľa chuti môžme priedať ešte cukor, alebo ocot.

Podávame ako prílohu k rôznym pečeným alebo duseným mäsám.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Teľací rezeň s višňovou omáčkou
Losos s paradajkovou paprikou
Tvarohovo-jablkové rezy
Plnené hrianky
Cestovinový šalát s tuniakom v paradajkovej omáčke
Zemiaky plnené mletým mäsom
Bláznivý koláč ku káve
Artičoky plnené pečeňovým krémom
Kuracie prsia na karí
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou