Mramorová Red Velvet torta
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu


Prísady
Cesto:
160 g hnedého cukru
150 g bieleho jogurtu
140 g polohrubej múky alebo špaldovej múky
1 PL kakaa
3 PL oleja
1 KL vanilkovej arómy
10 g červeného prírodného potravinárskeho farbiva
1 vajce
2 bielky z vajec
štipka soli
Krém:
250 g mascarpone
250 g jemného tvarohu
1-2 PL medu
1 KL vanilkovej arómy
Potrebujeme ešte:
tortovú formu s priemerom 26 cm (môže byť aj menšia, torta bude vyššia)
Príprava
1. V miske rozmiešame vajcia, bielky, štipku soli a cukor. Potom pridáme tekuté ingrediencie: biely jogurt, olej, vanilkovú arómu, červené farbivo. Dôkladne pomiešame a pridáme múku a kakao. Zase dôkladne pomišame a 3/4 cesta vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie.
2. Pripravíme si krém: mascarpone, tvaroh, vanilkovú arómu a med rozmixujeme. Z krému lyžicou poukladáme kôpky na cesto.
3. 1/4 časť cesta opatrne, tiež lyžicou, poukladáme na krém a so špáradlom kreslíme do cesta špiráliky, aby sme dostali mramorový vzľad.
4. Tortu vložíme do rozohritej rúry (200 stupňov) a pečieme cca 30-40 minút. Po 30 minútach urobíme skúšku, vpicheme špáradlo do cesta a keď po vytiahnutí bude suché, cesto je upečené.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Zelené rezance so šampiňónmiKokosová torta s bielou čokoládouCesnakovo-syrová nátierkaCuba LibreVyprážaný Hermelín so šampiňóvou plnkouSlivkový koláč s posýpkouHalušky maslovéŠalát s čínskou kapustouMedové rezyHavajské chlebíky