Maková bábovka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

3 žĺtky
250 g práškového cukru,
250 ml oleje
250 ml vody
sneh z 3 bielkov
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
asi 320 g mletého maku


Príprava

1. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Po častiach pridáme olej a vodu súčasne s makom a polohrubou múkou zmiešanou s kypriacim práškom.

2. Opatrne vmiešame sneh z 3 bielkov a hmotu vylejeme do vymazanej bábovkovej formy.

3. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pečeňová nátierka
​Jablkovo-banánový svieži koláč
Muffiny s lesnými jahodami a bielou čokoládou
Cibuľový koláč
Čokoládová torta bez vajec
Maslové halušky
Podhradské kapsičky
Mäso dvoch vôni a chutí
Ražniči so zemiakovými plackami
Tortilly - základné cesto