Lyonské bravčové rezne
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
0,8-1 kg bravčového stehna
4-6 strúčikov cesnaku
4-6 cibule
0,5 l mlieka
4 PL horčice
múka
soľ, mleté čierne korenie
Príprava
1. Večer mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, vložíme do misy, pridáme na drobno pokrájaný alebo roztlačený cesnak, zalejeme mliekom a na druhý deň odložíme do chladničky.
2. Na druhý deň mäso usušíme papierovou utierkou a každý kus potrieme tenkou vrstvou horčice, zľahka obalíme v múke. V hlbšej panvici zohrejeme olej a pomúčené rezne upečieme do zlatohneda.
3. Vo výpeku opečieme 1-2 lyžice horčice, podlejeme vodou, do hladka vymiešame. Do panvice vrátime mäso, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme do mäkka.
4. Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme ich v múke a vo väčšom množstve oleja ich vypražíme. Naraz vyprážame len menšie množstvá, aby sa krúžky nevarili ale aby sa opražili do chrumkava. Opražené krúžky vyberieme z oleja a poukladáme na papierovú utierku, aby sme ich zbavili zbytočného tuku.
Lyonské bravčové rezne podávame s opekanými zemiakmi a opraženými krúžkami cibuľe.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Jablkovo-orechový závin z jogurtového cestaMedový koláč s jablkamiMäsové guľky s kokosomKávovo-čokoládová mousse tortaĆernohorský rezeň v zemiakovom cestíčkuCukety plnené mletým mäsomPikantné kuracie prsia so zeleninouKinder mliečny rezChuťovky v alobaleStredomorská krémová paradajková polievka