Lyonské bravčové rezne

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

0,8-1 kg bravčového stehna
4-6 strúčikov cesnaku
4-6 cibule
0,5 l mlieka
4 PL horčice
múka
soľ, mleté čierne korenie


Príprava

1. Večer mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, vložíme do misy, pridáme na drobno pokrájaný alebo roztlačený cesnak, zalejeme mliekom a na druhý deň odložíme do chladničky.

2. Na druhý deň mäso usušíme papierovou utierkou a každý kus potrieme tenkou vrstvou horčice, zľahka obalíme v múke. V hlbšej panvici zohrejeme olej a pomúčené rezne upečieme do zlatohneda.

3. Vo výpeku opečieme 1-2 lyžice horčice, podlejeme vodou, do hladka vymiešame. Do panvice vrátime mäso, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme do mäkka.

4. Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme ich v múke a vo väčšom množstve oleja ich vypražíme. Naraz vyprážame len menšie množstvá, aby sa krúžky nevarili ale aby sa opražili do chrumkava. Opražené krúžky vyberieme z oleja a poukladáme na papierovú utierku, aby sme ich zbavili zbytočného tuku.

Lyonské bravčové rezne podávame s opekanými zemiakmi a opraženými krúžkami cibuľe.