Kuracie mäso na balzamikovom octe a víne

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g kuracích pŕs alebo mäso z​o​ stehien
1 stredná fialová cibuľa
2 strúčik​y​ cesnaku
2 PL balzamikového octu
1 PL sladkej sójovej omáčky
1,5 dl červeného vína
mleté čierne korenie
soľ
olej


Príprava

1. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na kocky. Na panvici na oleji ho rýchlo opražíme, keď je mäso biele, okoreníme a osolíme podľa chuti. Nalejeme 1 PL balzamikového octu. Mäso dôkladne ​premiešame a vyberieme z panvice.

2.​ Na tej istej panvic​i​ orestujeme cibuľu, ktorú sme nakrájali na tenké polkruhy. Potom pridáme roztlačený cesnak a miešame, aby ​sa cesnak nepripiekol. Na cibuľu a cesnak ​na​lejeme 1 PL balzamikového octu a podlejeme vínom.

3. Víno varíme cca 5 minút a potom pridáme upečené mäso. Mäso varíme, kým sa víno neodparí a dostaneme hustejšiu omáčku pod mäsom. Keď ​má už omáčka ​takúto konzistenci​u​, pridáme sójovú omáčku a mäso​ necháme ešte​ na miernom ohni cca 5 minút, aby sa trošku skaramelizoval​o​. Ak treba, osolíme, aby​ mäso​ nebol​o​ príliš sladké.

Hotové kuracie mäso podá​v​ame s ryžou ​a/​alebo ​s ​grilovanou zelenoniu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hamburgerové žemle od Limary
Chuťovky s tatárskym biftekem
Pikantný šalát so šampiňónom
Ovocné rezy s Tangom
Plnená roláda z mletého mäsa
Mirabelkový koláč s posýpkou
Pečená bravčová pečienka s jablkami
Sypaný jablkový koláč s ovsenými vločkami
Biskupský chlebík II.
Plnka ako príloha k pečenej hydine