Kura na mede a horčici

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

8 horných kuracích stehien
1 kg zemiakov
2 červené papriky
4 PL oleja
200 ml hydinového vývaru
2 PL medu
5 PL horčice
soľ
čierne korenie


Príprava

1. Mäso umyjeme a osušíme. Zemiaky dôkladne umyjeme a aj so šupkou nakrájame na rovnaké kúsky. Papriku umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Pekáč vyložíme papierom na pečenie, navrch rozložíme zemiaky, ktoré pokvapkáme 2 PL oleja, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.

2. Med zmiešame s horčicou, zvyšným olejom a zmesou potrieme stehná. Mäso položíme na zemiaky a dáme na 35 až 45 minút piecť do rúry vyhriatej na 180°C. Počas pečenia zemiaky niekoľkokrát potáčame, 15 minút pred dopečením pridáme papriku. V prípade, že mäso priveľmi hnedne, zakryjeme ho alobalom. Po upečení podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame horúce.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Medrech
Hamburské stehno
Domáca Marlenka
Zemiakový guláš so zeleninou
Nepečené orechové štvorčeky
Celozrnné muffinky so sušeným ovocím
Plnený hermelín II.
Zaváranie paprík na maďarský pôsob
Babičkina jablková štrúdla
Burgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)