Karfiolový nákyp
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 karfiol (asi 750 g)
400 g kuracích pŕs
2 mrkvy
4 vajcia
80 g masla
150 g tvrdého syra
3 PL polohrubej múky
soľ
mleté čierne korenie
muškátový kvet
zelená petržlenová vňať
olej
Príprava
1. Mäso nakrájame na drobné kúsky, osolíme, okoreníme a na oleji opečieme dozlata.
2. Rozoberieme karfiol na ružičky a spolu s mrkvou povaríme v osolenej vode asi 5 minút. Povarený karfiol nakrájame nadrobno, pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, žĺtky, rozpustené maslo, soľ, muškátový kvet, strúhaný syr, múku a dobre premiešame.
3. Potom vmiešame kúsky mäsa a sneh z bielkov. Zarovnáme do pekáča vytretého maslom alebo olejom, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a zapekáme asi pol hodinu dozlata.
Podávame so zemiakovou kašou alebo s čerstvým pečivom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Plzeňská štrúdlaŠpagety zapečené s lečomPardubicské hriankyJablková bábovka s orieškovou griliážouNemiesený chliebKrémová šampiňónová polievkaŠkvarkové alebo syrové pagáčeKačica s červenou kapustouAnanásovo-kokosovo-marcipánové muffinyUhorkový šalát