Jemne pálivá domáca klobása

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

10 kg mletého mastného bravčového mäsa
12 dkg mletej sladkej červenej papriky
7 dkg pálivej červenej papriky
20 dkg soli
3 dkg mletého korenia
10 dkg pretlačeného cesnaku
2 dkg celej rasce


Príprava

1. Všetky ingrediencie dôkladne pomiešame. Najlepšie je zmes rukou miesiť ako cesto, min. 10 minút.
2. Zmes naplníme do pripraveného čreva, vytvoríme pre nás vhodné dĺzky.
3. Hotové klobásy údime 2-4 dni v chladnom dyme, potom sušíme niekoľko týždňov




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Mint Julep
Penne s pikantnou omáčkou
Talianske zapekané špagety
Zapekaný karfiol so zeleným hráškom
Fašírka z ovsených vločiek
Chuťovky v alobale
Maliny s ríbezľovým nektárom
Cibulová polievka s taštičkami a nivou
Pstruh na bylinkách v hlive ustricovitej
Brašovská pečienka