Jemná bábovka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

4 vajcia
20 dkg práškového cukru
2 bal. vanilínového cukru
2 dl oleja
2 dl mlieka
30 dkg polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
lyžica kakaa
masť na vymastenie formy
strúhanka na vysypanie formy


Príprava

1. 4 žĺtka vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do penista. Potom postupne pridáme olej a studené mlieko. Miešame asi 15 minút.

2. Potom pridáme múku s kypriacim práškom a sneh zo 4 bielkov.

3. Formu na bábovku vymastíme masťou, posypeme strúhankou a vylejeme do nej asi 2/3 cesta. Do zvyšnej 1/3 pridáme lyžicu kakaa a vlejeme do cesta. Pečieme na miernom ohni asi 30 minút. Ak sa cesto vytiahne na vrch položíme alobal, alebo papier na pečenie, aby sa nám vrch nespálil.

4. Hotovú bábovku vyklopíme z formy a ešte zatepla posypeme vanilínovým cukrom.

Bábovku môžeme piecť aj na plechu takým istým spôsobom. Tak je to jednoduchšie, hlavne pre začiatočníčky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Fernet Cesare
Cuba Libre
Sladko-kyslá omáčka
Kurča dusené na červenom víne
Slané koláčiky
Musaka
Hermelínový šalát s vajcami
Pikantné syrové guľky
Hermelín plnený orechami
Trenčianska višňová torta