Čučoriedkovo-čokoládové muffiny
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
200 ml mlieka
100 g mrazených alebo čerstvých čučoriedok
200 g hladkej špaldovej múky
150 g hnedého cukru
70 g roztopeného masla
50 g nasekanej čokolády
20 g mletých mandlí
50 g polohrubej múky
2 vajcia
3/4 balíčka kypriaceho prášku
2 KL vanilkového extraktu alebo 1 bal. vanil. cukru
štipka soli
Príprava
1. Ak máme čerstvé čučoriedky, v predošlý večer ich dáme do mrazničky preto, aby nám čučoriedky nezafarbili cesto na muffiny.
2. Pomiešame suché prísady: múku, mandle a kypriaci prášok. Pridáme nasekanú čokoládu.
3. V druhej miske vymiešame vajcia s cukrom, pridáme mlieko, roztopené maslo a vanilkový extrakt, alebo vanilkový cukor, štipku soli. Dobre premiešame.
4. K vaječnej hmote prisypeme suché prísady a pridáme zamrazené čučoriedky. Pomiešame a plníme do formy na muffiny asi do 3/4. Kovovú formu vyložíme papierovými košíčkami, silikonovú formu nemusíme.
5. Muffiny pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút. Použijeme skúšku špáradkom, ak sa cesto nelepí na vpychnuté špáradlo, muffinky sú hotové. V teplovzdušnej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Frankfurtská polievkaDukátové buchtičky s vanilkovo-rumovým krémomBleskové rezyCestoviny s omáčkou z mletého mäsaParížské kockyPlnený hermelín II.Pravé ruské pirožkyFlorentínkyMaďarský guláš s kyslou kapustouZapečená treska s jablkovým chrenom