Čučoriedkovo-čokoládové muffiny

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) mamina
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

200 ml mlieka
100 g mrazených alebo čerstvých čučoriedok
200 g hladkej špaldovej múky
150 g hnedého cukru
70 g roztopeného masla
50 g nasekanej čokolády
20 g mletých mandlí
50 g polohrubej múky
2 vajcia
3/4 balíčka kypriaceho prášku
2 KL vanilkového extraktu alebo 1 bal. vanil. cukru
štipka soli


Príprava

1. Ak máme čerstvé čučoriedky, v predošlý večer ich dáme do mrazničky preto, aby nám čučoriedky nezafarbili cesto na muffiny.

2. Pomiešame suché prísady: múku, mandle a kypriaci prášok. Pridáme nasekanú čokoládu.

3. V druhej miske vymiešame vajcia s cukrom, pridáme mlieko, roztopené maslo a vanilkový extrakt, alebo vanilkový cukor, štipku soli. Dobre premiešame.

4. K vaječnej hmote prisypeme suché prísady a pridáme zamrazené čučoriedky. Pomiešame a plníme do formy na muffiny asi do 3/4. Kovovú formu vyložíme papierovými košíčkami, silikonovú formu nemusíme.

5. Muffiny pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút. Použijeme skúšku špáradkom, ak sa cesto nelepí na vpychnuté špáradlo, muffinky sú hotové. V teplovzdušnej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Sviatočná kapustnica a la Iva
Falošná držková polievka z hlivy
Šalát z Olomouckých syrečkov
Králik na šampiňónoch
Vyprážaný syr po taliansky
Syrové trubičky
Pohánkové palacinky
Maková bábovka
Zemiakové knedle so žemľou
Prekladané mäso so zeleninou
PRIHLÁSENIE